AfriPads

Jaarlijks vindt er een actie plaats om geld te sponsoren voor Afripads ten bate van de schoolmeisjes op de Victory Primaryschool in Kazo gemeente Kampala, St.Marks School in Wanteete en van Rainbow House of Hope.

Dankzij gulle gevers zijn er bijna honderd Afripads uitgedeeld aan meisjes en jonge vrouwen. Dit is gebeurd bij Rainbow House of Hope door Peggy, de counselor. Op de Victory Primaryschool in Kazo (Kampala) door het vrouwelijke hoofd van de school en wederom op de basisschool in Wanteete door Ali Amisa.

Inmiddels hebben we een toezegging van een jaarlijkse donatie van 200 euro, naast andere welkome donaties. Kortom wij kunnen in februari 2017 weer nieuwe Afripads kopen en afreizen naar Wantetee en Kampala om vele meisjes, jonge vrouwen van maandverband te voorzien. Voor hen een luxe wat eigenlijk een eerste levensbehoefte zou moeten zijn.
De meiden voelen zich super trots met dit pakketje en kunnen hun maandelijkse periode met minder ongemak en schaamte tegemoet zien.

Peggy, de counselor van Rainbow house of Hope . Nét afgestudeerd psychologe. Een veelbelovend talent!
Bij Rainbowhouse of Hope zijn ook de jongens betrokken geweest bij de uitleg. Dit was een groot succes. Natuurlijk werd er gegiecheld maar iedereen nam het serieus en weten nu wat deze meisjes hebben moeten doorstaan. Meisjes worden op basisscholen uitgelachen en gepest wanneer ze ongesteld zijn. Zij kunnen zich niet verschonen op school, en regelmatig verliezen zij bloed. Maar dat is tenminste voor één jaar opgelost. Het pakje bevat vier pads die zij met goed gebruik (wassen en drogen) één jaar kunnen gebruiken. Giften blijven natuurlijk altijd welkom zodat de kinderen in ieder geval de basisschool zonder onderbrekingen kunnen afmaken.

Wat zijn Afripads

Afripads biedt meisjes en jonge vrouwen een toekomst.
Deze actie is bedoeld om Afripads aan te schaffen voor de meisjes op de basisschool. AFRIpads is een maandverband dat uitwasbaar is, 12 maanden bruikbaar, absorberend ( 6 tot 10 uur), voorzien van een zachte laag, milieuvriendelijk en kost slechts 4 euro per Menstrual Kit. Onze stichting MIA koopt dit product rechtstreeks bij het hoofdkantoor in Kampala en brengt dit persoonlijk naar de scholen waarmee wij samenwerken.

Afripads Ltd is een sociaal bedrijf met 160 eerlijke banen die herbruikbare maandverband produceert voor vrouwen en meisjes voor een duurzame, hygiënische oplossing tijdens hun menstruatie.

foto behorende bij Afri Pads